Miet Wijns 

Roy Martina in Nederland op 3 en 4 Febr

 
Er was eens een jongen die op zoek was naar 'het geheim van succes'. Op een dag benaderde hij een wijze man die in de bergen leefde. Toen hij de wijze man bij zijn hut gevonden had, vroeg hij, "wijze man, kan u mij het geheim van een succesvol leven verklappen?"

De wijze man was een moment stil en wenkte de jongen naar een in de buurt lopende rivier. Ze liepen de rivier in, totdat het hoofd van de jongen volledig onder water verdwenen was. Tot zijn verbazing bleek de wijze man hem niet te helpen. Sterker nog, de man drukte het hoofd van de jongen verder onder water. Na enkele tientallen seconden trok de wijze man de proestende en bijna verdronken jongen uit het water en sleurde hem mee naar de hut. 

Terug bij de hut aangekomen vroeg de wijze man aan de bijkomende jongeman wat de hij het liefste wilde toen hij onder water was. De jongen reageerde direct op die vraag met de uitroep: Lucht, lucht wilde ik natuurlijk hebben oude gek!

"Beste jongeman", zei de oude wijze man, "als jij succes net zo graag wilt hebben als de lucht die je wilde ademen, dan heb je het ware geheim van succes gevonden!".