Miet Wijns 

Roy Martina in Nederland op 3 en 4 Febr

Eet gezonde snacks

Zorg voor een mooie schaal met verse vruchten op je bureau. Ook gedroogde vruchten (liefst ongezwaveld) kunnen als een tussendoortje dienen. Zonnebloem- en pompoenpitten zijn ook gezond, omdat ze een hoog eiwitgehalte hebben, niet veel koolhydraten en goede oliën. Ofwel: beter dan pinda’s. Amandelen en walnoten zijn trouwens ook uitstekend, net als Braziliaanse noten. Vermijd snacks met suiker.

Laat je inspireren

Zorg voor een inspirerende boodschap op je bureau. Dit kunnen foto’s van je geliefden zijn. Zorg er wel voor dat ze er met een glimlach opstaan en zorg voor een mooie lijst. Daarnaast is het fijn om verse bloemen op je bureau te hebben.

Geniet van geur

Essentiële oliën hebben effect op diepe, onderdrukte emoties die ons ziek en vermoeid kunnen maken. Koop niet de goedkope soorten, maar gebruik biologisch geteelde oliën van hoge kwaliteit. Lavendel is goed tegen stress of als je in een dip zit. Open de fles en inhaleer de geur diep in. Ook rozenwaterspray is verfrissend tussendoor en helpt je huid jong te houden. Er zijn vele soorten essentiële oliën. Ga op zoek naar iets wat je lekker vindt.

 

Drink veel water

Zorg dat er altijd een fles water op je bureau staat en leg er ook één in de auto. Ik ben voorstander van het drinken van veel mineraalwater, minimaal tien tot twaalf glazen per dag. Dat houdt je fit, vitaal en gezond. Het verlaagt je toxische belasting, doordat je lichaam zich beter zal ontgiften. Moeheid is vaak een teken van dehydratie. Helaas is het zo dat koffie, thee en andere dranken water niet kunnen vervangen.
 

Ontspan met thee

Thee is een uitstekende manier om nieuwe energie te verwerven. Je kunt kiezen tussen groene thee en zwarte thee als je ‘s middags wat extra energie nodig hebt. Te veel cafeïne kan leiden tot nervositeit en slecht slapen. Groene of zwarte thee is veel beter dan koffie: 40 mg cafeïne tegen 135 mg. Een ander positief effect van thee komt van de zogenaamde polyfenolen. Dit zijn antioxidanten die je beschermen tegen vrije radicalen. Beperk je theeconsumptie tot vier koppen per dag. Wissel zwarte en groene thee af met kruidenthee. Zeker aan het eind van de dag is kamillethee bijvoorbeeld heel goed om de stress van de dag wat te dempen en je meer ontspannen naar huis te laten gaan.
 

Zorg voor extra energie

Er zijn een aantal energieboosters die je leven ingrijpend gunstig kunnen beïnvloeden. Siberische ginseng is er zo een. Het verbetert het vermogen van je lichaam om zich aan te passen, het maakt je stressbestendiger en geeft je meer energie. Het is goedkoper dan normale ginseng, maar minstens zo goed. Een ander zeer nuttige attribuut is een vitamine B12-spray. Vitamine B12 wordt slecht opgenomen. Sprays werken in dit geval beter dan injecties. Er bestaat een speciale spray die ervoor zorgt dat de B12 al in het mondslijmvlies wordt opgenomen. B12 is een belangrijk vitamine voor mensen die vegetarisch eten en voor iedereen boven de 45 jaar. Met de jaren wordt het namelijk steeds moeilijker voor het lichaam om B12 op te nemen. Meer informatie: Second Opinion, telefoon 035 5253 645.

Behandel jezelf met acupressuur

Het is jammer dat de meeste mensen niet weten dat je met acupressuur enorm veel zaken kunt behandelen en je zelfs ook in een betere conditie kunt houden. Er bestaat een klein apparaatje dat veel beter werkt dan de naalden van de acupunctuur: de Acpasonic. Iedereen zou zo’n ding moeten hebben. Het werkt met drie verschillende energieën: ultrasound, magnetische energie en infrarood. Het is totaal zonder bijwerkingen en je kunt er ook pijnlijke spierknopen en rimpels mee behandelen. Het is niet duur en makkelijk mee te nemen. bestel via deze site

 

Prikkel je voetzolen

Onder mijn bureau heb ik een voetzoolreflexroller. Heerlijk om met je voeten over te gaan. Je moet dan uiteraard wel je schoenen uitdoen. De roller is een aanrader voor iedereen die de hele dag op kantoor doorbrengt. Het is zelfs een goed idee om, als je werk het toestaat, op je sokken rond te lopen. Het is opvallend dat mijn kinderen dat van nature doen. Zodra ze thuis komen, trekken ze hun schoenen uit en lopen op sokken of blootvoets. Het ontstrest je, doordat je beter contact maakt met de aarde, net zoals het aarden van het elektriciteitsnet.

Bescherm jezelf met magneten

Magneettherapie is een van de beste therapieën die ik ken om ziekten te voorkomen. De firma Nikken brengt speciale zogenaamde bi-polaire magneten op de markt. Ik slaap op een magneetmatras, heb inlegzolen en ook een soort magneetzitje dat je op je bureaustoel of autostoel kunt vastmaken. Hierdoor word je beschermd tegen schadelijke effecten van computers, gsm’s, et cetera. Het kan een verschil van dag en nacht uitmaken. Speciaal aanbevolen voor mensen met reuma, RSI, vermoeidheidsklachten en zij die gauw vatbaar zijn voor allerlei virusinfecties of een zwak gestel hebben. Meer informatie: Henny Sylvius, telefoon 06 1459 8515.

 

Geniet van muziek

Door muziek kun je ervoor zorgen dat je werkplek een oase wordt waar je lekker kunt werken en je eigen sfeer creëert. Het is bewezen dat muziek van Mozart en andere klassieke muziek creatieve en intellectuele processen stimuleren. New-age-muziek brengt kalmte en rust.
 

Zorg voor het juiste interieur

Tot slot een paar tips uit het oude, verre Oosten waar ze meer van energie wisten dan wij tegenwoordig. Zorg ervoor dat je de ingang van je kamer vanaf je werkplek kunt zien. Als dat niet lukt, maak dan gebruik van een spiegel zodat je iedereen kunt zien aankomen. Verder zou je succesvoller zijn als je een roze of rode kaars in de verste hoek rechts van je zet, gezien vanuit de deurpositie naar je werkplek. Vraag me niet waarom, maar deze ideeën hebben het leven van menigeen positief veranderd, waaronder het mijne.