Miet Wijns 

Roy Martina in Nederland op 3 en 4 Febr

Verhaal over een boer in Afrika

Ali Hafed was een boer in Afrika die blij en gelukkig was. Op een dag kwam er een priester langs, die hem vertelde over de pracht en praal van diamanten en de macht die het bezit ervan geeft. De priester zei: "Als je een diamant hebt, zo groot als je duim, dan kan je je eigen stad kopen. Als je een diamant hebt, zo groot als je vuist, dan kan je je eigen land bezitten."

Toen de priester weg was kon de boer die nacht niet slapen. Hij was ongelukkig met wat hij had en de hele nacht dacht hij aan hoe rijk en machtig hij zou zijn als hij maar enkele diamanten zou bezitten.

De volgende dag verkocht hij zijn boerderij, verliet zijn familie en ging samen met zijn buurman op zoek naar diamanten. Hij reisde over heel het Afrikaanse continent, maar kon geen diamant vinden. Hij reisde naar Europa en kon er ook geen diamant vinden. Uiteindelijk was hij een financieel, psychisch en emotioneel gebroken man en besloot zich van het leven te beroven door zich van een brug in de rivier te laten vallen.

Ondertussen thuis, was de man die de boerderij had overgenomen, de kamelen water aan het geven, in het stroompje dat over het land liep. Hij zag plotseling een schittering en raapte tussen de stenen in het stroompje een steentje dat alle kleuren van de regenboog schitterde. Hij vond de steen heel interessant en plaatste het op de schoorsteenmantel. Op een dag kwam de priester op visite. Hij riep uit: "dat is een diamant! Is Hafed teruggekomen?"

De man verklaarde, "Nee, nee, Hafed is niet terug en dit is geen diamant. Het is alleen maar een steen die ik hier in de tuin gevonden heb." Toen de priester dat hoorde zei hij: "ik herken een diamant als ik er één zie."

Samen liepen ze naar de stroom en begonnen te zoeken. Tot hun verbazing lagen er meer mooie schitterende en zeer waardevolle stenen in het stroompje. Op deze manier werd de grootste diamantmijn ooit ontdekt.

Wat kun je hier nu van leren? We zijn steeds ergens anders aan het zoeken naar kansen in plaats van dat we in onszelf zoeken. Diamanten zien er ruw niet erg aantrekkelijk uit. Zo'n steen moet met grote precisie en met groot vakmanschap bewerkt worden om waarde te verkrijgen. De meesten van ons zijn als die onafgewerkte ruwe diamant. Daar moet aan gewerkt en gepoetst worden om ons volle potentieel te bereiken.